Gjorde en ljummen sallad med stekt torsk, som jag stekt i massa smör och citron. Vakteläggen och räkor fick göra torsken sällskap, tillsammans med massa grönsaker och en god sås
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Lägg upp fisken på en bädd av spenat och servera med morötter, sås och nykokt mandelpotatis. Dela morötterna på längden i fjärdedelar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Lägg upp ingredienserna på tallrikar med klickar av crème fraiche och rom. Ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör – g ör så här
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan ochkrossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.