Koka upp en kastrull med vatten och skiva under tiden svampen. Den här enkla rätten från bloggen Cooktoria dök upp häromdagen och den åkte genast upp på min veckomeny
Det är alltså stekta svampar som man lägger ett pocherat ägg över. Mamma, två syskon varav en med respektive, moster, kusin och två syskonbarn fyllde huset under fredag och lördag
Rätten toppades sedan med smörstektsvampoch lite färskhyvlad parmesanost. Smörstektsvamp. Det blev ravioli med fyllning av svampoch till det lagade jag till en sås med hängmörad biff från Hälsingestintan som fick simma i rödvin och grädde
Jag stekte kotletteroch till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid
4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.