4 500 g brysselkål 2 vitlöksklyftor 4 kvistar bladpersilja 1/2 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Det finns mycket goda receptmed kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantareller och bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
12-3 dl grädde. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Brysselkål tyckte jag aldrig om som barn, på grund av lukten när man kokar dem (som jag fortfarande inte älskar), men om man fräser den kokta kålen i smör och serverar den med stekt bacon eller som här smörstekt schalottenlök så slipper man den där kåldoften och kålen smakar ljuvligt
Smörstekt lök, kantareller och syltlök. Börja med att blanda, trattkantareller, vitlöksklyftor, röd. Boeuf Bourguignon - Crock Pot style - Så här gjorde jag
Garnera ev med kålblad. Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal. 300 g brysselkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa 1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche rivet skal av 1 citron 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt 50 g hackad mandel 300 g brysselkål
Istället för squash-tagliatelle som jag serverade sist, fräste jag den här gången, finstrimlad brysselkål i rikligt med smör, som jag sedan kryddade med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.