Smörstekt abborre med grön ärtsås
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé
  • 11 tsk salt
  • 11 krm nymald svartpeppar
  • 12 msk smör
  • 1 Ärtsås
  • 11 pressad vitlöksklyfta
  • 1250 g frysta gröna ärter
  • 11 tsk smör
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 13/4 tsk salt
  • 1 Till servering
  • 1600 g dillkokt färskpotatis
  • 1 Sallad ,gärna med färsk spenat
  • 1 Citronklyftor
  • 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan. Ärtsås: Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut. Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. Salta och peppra. Servera med färskpotatis, sallad och citron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.