Smörgåstårta med tonfisk10 pers48 bröd formfranska (eller motsvarande mängd landgångsbröd)1 stor burk majonnäs4 dl lätt crème fraiche5 dl vispgrädde18 ägg2 burkar tonfisk1/2-1 tsk saltGarnering5 äggRäkorGurkaTomaterDillknippeKoka äggen, skala dom och låt de kallna. Gör fyra lager bröd (à 12 st) och tre lager fyllning. 2 burkar tonfisk
2 msk smör. 2 krm svartpeppar. 2. Gratinera i 225°, 15 min. 2 msk smör. 2 krm svartpeppar. Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen
Lägg på 2 polarhalvor till och bred över nästa del av röran. 8 polarkakor (2 förp). 370 g tonfisk i olja (2 burkar á 185g). 2 krm svartpeppar. 2-3 msk Heinz tomatketchup. 200 g slanggurka skivas i tunna skivor
Röran blir allra godast om den får gotta till sig i skålen, eller på bröden, i kylen i ca 12 timmar. 2 dl creme fraiche. 2 tsk dijonsenap. 2 tsk wiskeysenap (med hela senapskorn i). 2 tsk hackad gräslök (/persilja/dill)
Ett tips från min tid på restaurang när jag gjorde många smörgåstårtor, är att fukta brödskivorna med lite vichyvatten innan de läggs ihop med fyllningen
Smörgåstårta, 8-12 personer. 1-2 burkar tonfisk i olja, avrunnen. Hacka purjolök och bog fint, blanda ner tonfisk (1 eller 2 burkar beroende på hur mycket du gillar tonfisk) och crème fraiche. Relaterade 8-12 personer. 1-2 burkar tonfisk i olja, avrunnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.