Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Jag älskar att laga vardagsmat av basvaror som alltid finns hemma
Vi i familjen firade min stora tjej och jag hade inte riktigt bestämt vad jag skulle göra för gott. Det skulle vara något utan kött och något hon tycker om, det skulle räcka till många och i sista stund kom jag på att jag kanske skulle slänga ihop en smårgåstårta
Bröd750 g formbröd, 18 kantskurna skivor (Jag använde Pågen Längtan fullkornsråg malt)Äggfyllning6 kokta äggGräddfilVitpeppar, saltPersiljaMosa de hårdkokta äggen, blanda med gräddfil till lagom bredbar konsistens
Och så blev den vegetarisk. Tro det eller ej, men jag har gjort en smörgåstårta. Nu blir det lite dubbelt här för detta är mitt bidrag till månadens tema Vår på Monathly makers, så originalinlägget hittar ni på I gott pysselsällskap
"Så pass mycket pålägg och fyllning att det påminner mer om en tårta än en smörgås. ". Visst är smörgåstårta en av de godaste svenska rätterna där man kan variera innehållet i all oändlighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.