Smaksätt det med Kalles kaviar. Täck med den sista brödskivan. Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan
Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienskasmörgåstårta jag gjorde i helgen. Det är oftast de klassiska charktårtorna med ägg, ost och skinka eller skaldjur som folk vill ha men denna gång en italienare och det är superkul
Krama ur en del vatten och veckla sedan ut papperet och lägg ovanpå smörgåstårtan. Lägg ut sex skivor formfranska i botten och sedan ett lager med tonfiskröra
Mixa basilikan med vitlök, olivolja, riven parmesan, pinjenötter och citronsaft. Blanda detta i en skål tillsammans med crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda
Lägg i ugnsform och blanda med olivolja, salt & peppar och finhackad rosmarin. Mattias är tveksam om man kan ha en kategori som heter till exempel Italienskt (många recept med mat från andra länder är ju väldigt försvenskade), men det här är ju faktiskt tillagat i det landet
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.