Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Den här smörgåstårtan gjorde jag till far i helgen. Plastfolien är ens bästa vän i dessa lägen, så med en tajt inlindning slapp smörgåstårtan se fullständigt vanskapt ut dagen efter
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, resten av purjolöken och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på Hönökaka nr 3
Fint tärnad rökt ren/älgstek med pepparrot, majonnäs och purjolök. Brödreceptet är det som jag skapade i höstas till varma mackor i ett mackjärn från Eldmark
Idag har Oliver varit med och gjort maten, jag fick ett infall och har nu bestämt att barnen ska vara med minst en dag/vecka och laga mat, dels för att lära sig hur man gör och dels för att uppskatta att det faktiskt kräver en viss insats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.