Smördegsrutor med hummer och stenbitsrom
www.lidl-recept.se
www.lidl-recept.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st Smördegsplattor
  • 11 st Fryst hummer
  • 12 dl Crème Fraiche
  • 11 msk Citronskal
  • 12 msk Citronsaft
  • 11 st Silverlök
  • 180 g Stenbitsrom
  • 1 Dill
  • 1 Ingredienser för Personer Person 6 3 st Smördegsplattor Smördegsplatta 3 st Smördegsplattor 1 st Frysta humrar Fryst hummer 1 st Fryst hummer 2 dl Crème Fraiche Crème Fraiche 2 dl Crème Fraiche 1 msk Citronskal Citronskal 1 msk Citronskal 2 msk Citronsaft Citronsaft 2 msk Citronsaft 1 st Silverlök Silverlök 1 st Silverlök 80 g Stenbitsrom Stenbitsrom 80 g Stenbitsrom 0 Dill Dill Dill färsk Lägg till på inköpslistan Ingredienserna har lagts till på din inköpslista. Gå till inköpslistan
  • 1 Ingredienser Markera de ingredienser du vill lägga till på inköpslistan: Markera alla 3 st Smördegsplattor Smördegsplatta 1 st Frysta humrar Fryst hummer 2 dl Crème Fraiche Crème Fraiche 1 msk Citronskal Citronskal 2 msk Citronsaft Citronsaft 1 st Silverlök Silverlök 80 g Stenbitsrom Stenbitsrom Dill Dill färsk Lägg till på inköpslistanInstruktioner Tillagningstid: 75 Min. Gör så här:1. Ett dygn innan: Tina hummern i sin egen lag i kylskåpet. Plocka ut hummerstjärten och klorna och grovhacka köttet. Ställ svalt.2. Sätt ugnen på 225°C.3. Skär varje smördegsplatta i fyra rutor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen 7–10 min. Låt svalna.4. Skölj citronen och riv skalet. Vispa creme fraiche och citronskal tills det är krämigt och fluffigt.5. Skär tunna skivor av löken med kniv eller en mandolin. Lägg i en skål med citronjuicen.6. Toppa smördegsrutorna med creme fraiche, hummer, silverlök, stenbitsrom, dill och lite rivet citronskal. Servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.