Toppa med en klick löjrom och dill. löjrom. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. löjrom. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg
Knacka hål på smördegspuffarna och fördela stuvningen i dem, servera omedelbart. Förrätt/snittar görs med mindre bitar smördeg, det är bara att prova sig fram
Den här gången blev det smördegspuffarmed svampfyllning, en rätt som påminner om varma mackor med svampstuvning som mamma gjorde när jag var liten, och som funkar både som varmrätt och förrätt
De små smördegspuffarna passar fint till såväl festliga tillfällen som en helt vanlig myskväll. I dag tipsar jag om lite enkel plockmat bestående av krispig smördeg fylld med krämig gorgonzola
Du behöver bara använda halva smördegen till detta recept, så förvara den resterande smördegen i kylen eller gör även smördegspuffarmed karamelliserad lök och andra godsaker
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Själv tycker jag att det kan vara trevligt med lite mindre bitar, särskilt om det finns flera kakor att välja på… Så jag blandande lite olika storlekar så att alla kunde välja själva hur mycket de ville mumsa i sig
Ta ut smördegspuffarna och lägg upp dem på ett tjusigt serveringsfat. Resterande smördeg kan du gärna använda till att göra en liknande smördegspuff med västerbottensost och rom, se recept här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.