Pensla rikligt med uppvispat ägg så kanterna limmas ihop. Vik försiktigt ihop degen, först från kortsidorna sedan uppifrån och nedifrån så det blir ett avlångt paket
10 st smördegspirogermedfetaostoch spenat. 150 fetaost. 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök). Svartpepper 10 st smördegspirogermedfetaostoch spenat. 150 fetaost Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök)
Smula i fetaostenoch smaka av med salt och peppar. Stek rödlöken i olivolja några minuter. Frasiga smördegspirogermed en fyllning av spenat och feta är faktiskt inte speciellt svårt att få ihop
Servera gärna med couscous som en komplett rätt. Skölj av fetaostenoch lägg i mitten. Skär av ändarna på rödlökenoch skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Avsluta med ostsås. Tillsätt smulad fetaostoch låt den smälta under omrörning
Jag lagade en lasagne med spenat ochfetaost. Krydda med persillade och smaka av med salt och peppar. Häll på grädden och lägg i hälften av den rivna osten ochfetaost
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. zucchini, spenat ochfetaost (jag hade i salladsost istället för feta)
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis medrödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.