engångsformar i aluminium eller muffinsplåt med 12 fördjupningar
1 frysta
smördegsplattor (400g)
1 bunt
grön sparris (ca 250g)
1 riven
lagrad ost
1
ägg
1
salt
1 nymald
svartpepparSätt ugnen på 200°. Tina smördegen.Koka upp saltat vatten. Skär sparrisen i små bitar och lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisbitarna 1–2 minuter och lägg ner knopparna och koka ytterligare ca 1 minut. Spola av i kallt vatten och låt rinna av i en sil. Lägg knopparna åt sidan.Blanda den rivna osten med ägg, salt och sparrisbitarna, men spara knopparna till garnering.Kavla ut smördegsplattorna på längden till cirka 30x10 cm. Skär 3 kvadrater, 10x10 cm, av varje platta. Tryck ner smördegen i fördjupningen i engångsformar av aluminium men låt hörnen hänga över kanten.Grädda på nedersta falsen cirka 25 minuter tills degen fått fin färg och fyllningen stannat. Hit kan förberedas dagen före.Värm dem gärna lite före serveringen i 200° ca 10 minuter, men de kan även serveras rumstempererade. Halvera de sparade sparrisknopparna på längden och garnera pajerna med dem inför serveringen.
Ringla olivolja över alltihop och smaksätt med salt och peppar. Rulla ut smördegen i en långpanna alternativt lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper
Fyll formen medsparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon. Med en massa grönsaker, bacon ochost så har du en hel måltid med just den här frittatan
Häll ner äggen i pajskalet och toppa med riven ost. Om man ska åka slalom med en whiplashskada så ska man INTE trilla och gör man det ska man defenitivt inte ta emot sig med ansiktet
Börja med att steka skinkan tillsammans med tomaten i en liten panna. Oftast blir det en äggfrukost till helgen då jag slår ihop frukostenoch lunchen till ett
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ostmed smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.