Smördegspajer med sparris och ost
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • engångsformar i aluminium eller muffinsplåt med 12 fördjupningar
  • 1 frysta smördegsplattor (400g)
  • 1 bunt grön sparris (ca 250g)
  • 1 riven lagrad ost
  • 1 ägg
  • 1 salt
  • 1 nymald svartpepparSätt ugnen på 200°. Tina smördegen.Koka upp saltat vatten. Skär sparrisen i små bitar och lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisbitarna 1–2 minuter och lägg ner knopparna och koka ytterligare ca 1 minut. Spola av i kallt vatten och låt rinna av i en sil. Lägg knopparna åt sidan.Blanda den rivna osten med ägg, salt och sparrisbitarna, men spara knopparna till garnering.Kavla ut smördegsplattorna på längden till cirka 30x10 cm. Skär 3 kvadrater, 10x10 cm, av varje platta. Tryck ner smördegen i fördjupningen i engångsformar av aluminium men låt hörnen hänga över kanten.Grädda på nedersta falsen cirka 25 minuter tills degen fått fin färg och fyllningen stannat. Hit kan förberedas dagen före.Värm dem gärna lite före serveringen i 200° ca 10 minuter, men de kan även serveras rumstempererade. Halvera de sparade sparrisknopparna på längden och garnera pajerna med dem inför serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.