1 kallrökt
eller gravad lax1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Tina spenaten och smördegen.3. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Krama ur spenaten och låt den fräsa med löken. Fräs tills all vätska kokat bort.4. Låt svalna något och tillsätt osten och sedan äggen. Smaka av med salt och peppar.5. Kavla ut smördegsplattorna på längden till cirka 27 centimeter. Skär 3 kvadrater av varje platta. Tryck ner dem i engångsformar i aluminium men låt hörnen hänga över kanten.6. Fördela spenatfyllningen i dem.7. Grädda på nedersta falsen cirka 25 minuter tills degen fått fin färg och fyllningen stannat. Garnera gärna med picklad rödlök. Servera som grön rätt gärna tillsammans med rökt eller gravad lax.Picklad rödlök1. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Lägg dem i en glasburk.2. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Häll den heta lagen över löken och låt svalna. Låt sedan stå minst 1 timme. Förvara i kyl.
Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat. Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Skölj spenatenoch skala och skär löken i klyftor
På lunchbordet idag, en delikat vegetarisk paj med lite medelhavsinspirerad touch. Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.