salt, peppar1. Riv citronskal och hacka vitlök. Ha ner i en påse tillsammans med olja, citronsaft och kryddor. Ansa fläskfilén och lägg sedan ner i påsen. Knåda om och lägg sedan svalt. Tag fram cirka 1 timme innan tillagning.
12. Skala
och skiva potatisen. Smöra en stor plåt med lite högre kanter. Fördela ut potatisen i rader och krydda. Vispa ihop grädde och mjölk med pressad vitlök och ringla detta över potatisen. Ställ in i 225°C i 30 minuter. Tag plåten ut och ös potatisen ett par gånger med grädden. Tag sedan ut och täck med folie så den håller värmen.
13. Rada
upp baconremsorna bredvid varandra. Lägg på fläskfilen och linda baconet runt. Stek köttet snabbt runt om i en het stekpanna. Lägg ut smördegen, bred på färdkost och klipp över örter. Lägg på köttet, krydda och rulla ihop. Lägg rullen på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i 20-25 minuter i 200°C.
15. Skär
bort den träiga delen av sparrisen och dela sedan sparrisen på hälften. Skala och skär morötterna till stavar. Koka grönsakerna cirka 10 minuter i saltat vatten. Rör ihop Lemon Curd med honung och vatten. Blanda sparris och morot med smala klyftor av äpple. Vänd runt dessa med lemoncurden. Smaka av med salt och peppar. Strössla över solrosfrön vid servering.
16. Smält
smör i en kastrull. Hacka löken och låt den mjukna på låg värme i smöret. När det börjar bli torrt i kastrullen, häll på portvinet och låt det sjuda cirka 5 minuter. Rör ihop majsstärkelse med kallt vatten och ha ner det i såsen. Sila av såsen i ett durkslag och ha tillbaka ner i kastrullen. Värm på och smaka av med salt och peppar.
Jättegott med renskav eller biff men nu hade jag en fläskfilé i frysen så den fick det bli. Frys in fläskfilé några timmar om den är färsk, då blir det lättare att skära tunna skivor skav
Servera tillsammans med kokt ris och sallad. Häll såsen över fläskfilén och kör klart i ugnen på. 500 g fläskfilé. Putsa och skiva fläskfilén i skivor om 1½ cm. 500 g fläskfilé
Lyxig pastarätt medfläskfilé. Skiva fläskfilén och smörstek den. 1 st fläskfilé, ca 600 g. Skölj ur pannan med vatten och spara skyn, det ska vara 5 dl. 1 st fläskfilé, ca 600 g 1 msk soja
Blanda dippulvret med creme fracihen. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. 1 st fläskfilé. 1 st ägg att pensla med. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader. -Mama Skogly ♥ 1 st fläskfilé. 1 st ägg att pensla med
Saftig fläskfilé i krämig och smakrik sås med lagom hetta. Krydda med salt och peppar. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och bryn dem lite lätt i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.