Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Rulla ut smördegen och lägg i älgfilén. Skölj murklorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa ur stekskyn ur stekpannan och blanda den med grädde i en kastrull
Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Linda köttet i foplie och låt det vila ca 15 min. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé
Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
En riktig gammal klassiker har serverats här hemma, smördegsinbakad köttfärs. Det enda som gjorde mig fundersam var att smördegen "smälte" när jag lade på färsen
Skala och skiva den kokta potatisen. Pensla kanterna med uppvispat ägg, eller kallt vatten, innan potatisen och osten läggs på den ena halvan av bitarna med smördeg
Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar. oxfilé,. Gör ett lager till ovanpå och toppa sedan med skivad potatis och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.