4 Potatis 900 g fast potatis 250 g grön sparris Sås 1 gul lök 1 tsk olja 2 dl vatten 2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron) 1 tärning fiskbuljong 1 citron Torsk 600 g torskfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax ochtorsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
Halstrad torskmed vit sparris som primör och skumPå sparrisskalet kokar du snabbt en enkel sås under tiden som du tillagar grönsakerna i ugnen och halstrar torsken
Här är en torsk som är buslätt att göratorsk, beräkna ett halvt paket frysen torsk per person. Pressa över lite citron, salta och peppra och häll till sist över grädden
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatismed grön sparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås. Lägg torskryggsbitarna i en ugnssäkerform, lägg en skiva smör på varje torskbit, salta och peppra
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisenoch fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.