Mixa smör och soltorkadetomater till ett smidigt smör. 200 gram smör. 10 st soltorkadetomater. Pensla lammfilén med lite olivolja och grilla tills köttet är rosa inuti
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
En god middag inleds ofta på restaurang med en toast eller canapé. Ett litet våffelhjärta blir dessutom en vacker inledning på måltiden, men den fungerar förstås att ätas som en liten ensamrätt också
Soltorkadetomater sätter bra piff på de flesta sallader och såser. Jag väljer att köpa tomater i olja och ser till att även oljan kommer till nytta i olika dressingar
Denna krämiga och vegetariska variant på pasta Carbonara blev kvällens middag hemma hos oss. Men när man använder sig av soltorkadetomater (grillade sådana i vårt fall) ser det nästan ut som klippt bacon och smaksätter man ytterligare med lite liquid smoke (flytande rökarom) så får man den där rökigheten som bacon oftast har
Krydda kycklingen och stek dem i smör runt om. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och häll på såsen. 1/2 dl soltorkadetomat creme. Sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter på 200 grader. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1/2 dl soltorkadetomat creme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.