4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Fina alkoholfria alternativ från Kiviks nu på Systembolaget. Kiviks Musteri Årets Skörd Gravenstein, Cox Orange/Belle de Boskoop och Ekologisk äpplemust, 75 cl och 33 SEK
Sedan vi kom hem har jag och Mattias filat lite på en ansökan vi måste skicka in, lagat och ätit gomiddag igen (Harissamarinerad fläskfilé med tomatdressing och hasselbackspotatis), och sen tog M och barnen en liten Pokemon Go-runda medan jag kikade efter presenter till K på nätet
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. När man har ätit förrätt, varmrätt och det är dags för efterrätten, så är den lagom frusen
Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket. Låt köttet sjuda på svag värme i 45 minuter. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.