Forma dem tilllimpor och lägg dem iformarna. Ifikarummet på jobbet finns det några gamla exemplar av tidningen Hemmets Journal som jag brukar bläddra ilite då och då
Lägg dem på tvären i en långpanna klädd med bakplåtspapper eller lägg dem i smorda limpformar. Jag gillarverkligen surdegsbröd och de får gärna vara åt det syrliga hållet
Jag var lite sugen på ett gott bröd att rosta så jag bakade dessa extra goda formbröd. Egentligen har jag intetid att baka, eftersom vi håller på att packa inför flytten, men jag har ändå lite svårt för att låta bli degbunkarna
I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Trots att jag ändrade litei receptet, och hade ilite mer mjöl än vad som stod angivet, tyckte jag att degen blev alldeles för vek för att jag skulle våga baka ut den tillformlösalimpor
lite matfett till att smöra formarna med. Det ursprungliga receptet på dessa mjuka, saftiga och goda långjästa råglimpor kommer från en bok som heter 'Kakor, bröd & tårtor', skriven av Anna-Maria Lautmann
Ioriginalreceptet, som kommer ifrån boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att brödet ska bli fast och syrligt, men mitt flöt ut och hade intespeciellt mycket syra, så jag antar att jag måste ha gjort något fel
Forma sedan degbitarnatill två limpor som passar i jäskorgarna. Eftersom det brödet blev otroligt bra så bestämde jag mig för att göra ett nytt surdegsbrödsförsök
mörk sirap. anis och fänkålsfrön. rågsikt. Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen ilite av degspadet • Tillsättresten av degspadet tillsammans med salt, sirap, kryddoroch rågsikt • Arbeta ihoptill en smidig deg och låt denjäsa övertäckt icirka 1 timme. Ta upp degen på bakbordetoch forma 2 runda limpor • Låt jäsa övertäckta på plåt medbakplåtspapper till dubbel storlek icirka 45 minuter • Värmugnen till 250° • Nagga limporna med en gaffel, pensla demmed ägg och sätt in dem i nedre delen av ugnen • Sänkgenast temperaturen till 175° och grädda i 30–40 minuter •Låt svalna på galler under duk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.