det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop i varje boll och fyll med äppelmos. De är lätta att baka, goda att äta och härliga på alla sätt och vis
Jag älskar ju småkakor och jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
Tur att jag kom på mig själv med att det var dags för lite bloggning och receptuppläggning. Jag glömde nästan bort tiden i all receptredigering, mathandlande och uppsatsskrivande
Penslamed ägg, strö socker och hackade pistaschnötter ovanpå. Gör grunddegen, men blanda i rivet citronskal innan dupackar in degen och placerar den svalt för att vila
Min superknapriga småkakamed sylt och malda kaffebönor. Kaffebönorna la jag faktiskt till av misstag i tron av att jag hade malda vaniljfrön i burken… Så kan det gå när man återanvänder burkar men är slarvig med att skriva på vad som ligger i (och inte använder näsan…)
Tänkte länge på vad ska jag göra och det slutade med denna goda pecanoch choklad paj. Pecannötter är verkligen en favorit, denna paj med choklad i är makalöst god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.