1 riven
ost1. Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen och rör ut i vattnet. Häll i olja och salt. Blanda i mjöl och rör till en smidig deg. Låt jäsa i 20 minuter.
2. Kavla
ut tunt. Tryck ut hjärtan och stjärnor med pepparkaksformar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg på den finhackade grönkålen.
3. Skär
päronen i tunna skivor. Skiva löken. Toppa pizzorna med päron, rödlök och pinjenötter. Avsluta med att lägga på osten. Krydda med peppar.
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Små bananpannkakor blev det,. med lönnsirap och röd vinbärssylt. Själv nöjer jag mig med att slå på TV. Stek små pannkakor, gärna i plättlagg, ca 1 msk smet per pannkaka
Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Då var det fredag, och denna vecka har verkligen varit fullspäckad, så det ska bli härligt med helg. det vankas nämligen julbord, med vinbrudarna och deras grabbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.