Svensk snabbmat hemma med smak av naturen med viltskav och kantareller samt lite klassisk lagrad prästost, en rätt som med sin enkelhet i kryddning och sammansättning passar hela familjen och uppskattas trots den vilda smaken
Rensa kantareller och skär ev i mindre bitar och låt fräsa med tills den mesta av vätskan kokat in. Fräs zucchinistrimlorna i lite margarin och blanda ner i nykokt tagliatelle
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Blanda Crème Fraiche med majonäsen. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
10 st smördegspirogermed fetaost och spenat. 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök). Svartpepper 10 st smördegspirogermed fetaost och spenat. 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök)
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Zucchinipastaoch ostsås med gula kantareller . Häll i durkslag och toppa med riven parmesan. Vincent är supernöjd med sin födelsedag, han har fått så många fina paket
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Tillsätt de stekta kantarellerna och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.