Smält rabarber med plättar och vaniljfluff
Milda.se
Milda.se

Smält rabarber med plättar och vaniljfluff

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 krm salt
  • 5 dl Milda Vaniljvisp
  • 3 rabarber
  • 5 dl Winborgs vita matlagningsvin
  • 2 dl vit sirap
  • 1 kanelstång

Beskrivning

    Börja med plättarna. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Knäck ner ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt flytande Milda och salt. Låt smeten stå och svälla i 20-30 minuter.

    Grädda plättarna i plättlaggen. Eventuellt får lite mer margarin tillsättas i plättlaggen efter andra omgången plättar. Låt plättarna svalna.

    Vispa Milda Vaniljvisp till tjock och fluffig konsistens. Ställ in i kylen.

    Skär ner halva mängden rabarber till rabarberkompotten i bitar och koka dem tillsammans med övriga ingredienser till en simmig konsistens. Sila bort rabarberbitarna så att en klar rosa-röd sås återstår.

    Skiva resten av rabarbern och koka upp dem hastigt i rabarbersåsen, låt svalna.

    Vid servering; börja med en bädd av rabarberkompott på desserttallriken. Varva sedan plättar med Milda Vaniljvisp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.