Servera kompotten med yoghurtgrädden och mandelbiskvier. Blanda ner jordgubbarna i kompotten. Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. 7 dl späda rabarber i bitar. 3 dl skivade jordgubbar
Rör om så att de smälter. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Rör ner mandelmassan i grädden och toppa desserterna med grädden strax innan den ska serveras
Smält ner koksoljan häll sedan ner bovetekrossen och kokosflingorna. I dag piggar jag upp en regnig sommardag med att göra en rikgit sommarpaj på rabarber och jordgubbar
Skiva jordgubbarna och varva dem medrabarber och vaniljyoghurt i höga glas. Skär rabarbern i centimetertjocka skivor och lägg dem tillsammans med socker i en kastrull
Vaniljpannacotta, jordgubbar och rabarberkompottmed rosenvattenDen här desserten kom till en dag då jag hade tänkt göra ett nytt försök på min födelsedagstårta, men det visade sig att jag inte hade tid att göra den
Smält och bryn. Varva rabarber och jordgubbar på botten i en form med löstagbar botten. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till)
Äntligen har jag massa rabarber och i dag gjorde jag en riktigt god kräm. I affären sålde de jordgubbar så jag tog med två paket hem som fick göra sällskap i krämen, jisses vad gott
Blanda med övriga ingredienser och bre ut över sockrade rabarber och jordgubbar. RabarberpajFör att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarberna och jordgubbarna
Låt sjuda på ganska låg värme så att rabarbern “smälter” ner och du får en fin kompott, men tänk på att inte koka den för länge – den får inte mista sin fräschör
Somrig smulpaj medrabarber och jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Skiva rabarberna i tunna skivor, dela jordgubbarna i mellanstora bitar
smält eller flytande smör till att smörja formarna. Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem med och vad passar väl inte bättre än jordgubbar och rabarber så här till sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.