Vispa upp ägg med grädden och smaka upp med salt och vitpeppar. Toppa med ett lager potatis. Känn efter med en potatissticka i mitten av formen om stanningen fortfarande är lös
späd ev med lite mer vätska. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche)
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Här kommer receptet på fiskgratängen som jag serverade till middag igår. Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.