4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smörstekttorskrygg. Lägg ned torskryggen i pannan med skinnet nedåt. Torskrygg. Blanda mjukt smör och mjöl i en skål med en gaffel till en pastaredning och rör ned i såsen
Krydda torskryggenmed salt och vitpeppar. Stek på båda sidorna i en stekpanna med smör. Dra kastrullen från värmen och blanda ner dill, finrivet skal från citron och yoghurt
När rotfrukterna nästan är klara, torka av torskryggsfiléerna, salta på båda sidor. Blanda i skål med lite olivolja, salt och peppar och lägg på bakplåtspapper i ugn
Hacka tomaterna och lägg ner bitarna samt häll i burken med hela tomater. Låter man torsken koka med några minuter på slutet i lite grädde eller creme fraiche som jag använt här, blir det svårt att inte lyckas
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Blanchera spenaten i lite fiskbuljong och finhackad vitlök. Blancherad spenat. Torskrygg. Blanda i mjölk och smör och vispa med handvisp (absolut inte elvisp, för då blir purén klistrig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.