Jag sprang på färsk torskrygg till ett okej pris i helgen så då fick det bli lördagens middag. Med tanke på att jag hade varit på seminarium i Västerås hela dagen blev det en ganska enkel anrättning
Smörstekttorskrygg. Lägg ned torskryggen i pannan med skinnet nedåt. Torskrygg. Blanda mjukt smör och mjöl i en skål med en gaffel till en pastaredning och rör ned i såsen
Krydda torskryggenmed salt och vitpeppar. Stek på båda sidorna i en stekpanna med smör. Toppa torskryggenmed nyriven pepparrot och servera till dillstuvad purjolök, färskpotatis, rädissallad och citronklyfta
När rotfrukterna nästan är klara, torka av torskryggsfiléerna, salta på båda sidor. Blanda i skål med lite olivolja, salt och peppar och lägg på bakplåtspapper i ugn
Torskrygg. Mixa till en slät kräm med stavmixer. Smaka av med salt, cayennepeppar och smör. Skär palsternackorna i tunna remsor med potatisskalare och fritera dessa tills de blir krispiga och får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.