4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan med smör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
1 Salta torskfilenoch låt det rimma ca 10 min. Stek torskfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torskenmed champinjoner, baconoch potatismos
Smöret ska fräsa runtom fisken, så kanterna blir nästintill knapriga. Jag blir hungrig igen bara av att skriva ner detta recept… Smörstekttorsk… Torskfiléerna steks i en rejäl klick äkta smör, (nästan så man kan ösa fisken med smör medan man steker)
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis ochbacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.