4 4 port ris 150 g ostronskivling 1 rödlök ca 500 g lövbiff 2 msk olja 1 vitlöksklyfta salt peppar 1/2 msk majsstärkelse 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 kruka körvel 3 tomater Lägg till i inköpslistan
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
med bönorns. Krydda med en tsk buljongpulver, salt och peppar. Servera med pastan. 2/3 purjolök (funkar även med 1 gul lök). 2/3 purjolök (funkar även med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.