1 bärsylt1.
Sätt ugnen på 175 grader.2. Bryn 75 g smör och låt det svalna. Rör ner mjölken.3. Vispa ägg och socker luftigt, tills sockret löst upp sig.4. Rör samman alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dem i sockersmeten.5. Rör sist ner smöret/mjölken till en jämn smet som du häller ner i en smörad och bröad form.6. Grädda sockerkakan på galler längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska bli fuktig men inte kladdig.7. Stjälp upp kakan så snart du kan och låt den svalna så pass att du kan bryta itu den i golfbollsstora bitar.8. Smält 50 g smör i en panna tills det bubblat klart, häll ner den brutna kakan och strö över salt.9. Bryn kakan tills den är gyllene i kanterna, servera gärna med lättvispad grädde och en syrlig bärsylt.TipsKokos i kakan? Ja, det är något jag växte upp med. Min pappa gjorde så, inte för att det smakar väldans mycket kokos men den blir så saftig, och håller sig saftig lääänge!
Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Glutenfri sockerkaka2 ägg. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
och hittade ett recept på saftig sockerkaka med riven mandelmassa. ) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftig sockerkaka ändå, utan mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.