Smörstekt sockerkaka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 ägg
  • 1 råsocker
  • 1 salt
  • 1 kokosflingor
  • 1 vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • 1 mjölk
  • 1 ströbröd
  • 1 lättvispad grädde
  • 1 bärsylt1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Bryn 75 g smör och låt det svalna. Rör ner mjölken.3. Vispa ägg och socker luftigt, tills sockret löst upp sig.4. Rör samman alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dem i sockersmeten.5. Rör sist ner smöret/mjölken till en jämn smet som du häller ner i en smörad och bröad form.6. Grädda sockerkakan på galler längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska bli fuktig men inte kladdig.7. Stjälp upp kakan så snart du kan och låt den svalna så pass att du kan bryta itu den i golfbollsstora bitar.8. Smält 50 g smör i en panna tills det bubblat klart, häll ner den brutna kakan och strö över salt.9. Bryn kakan tills den är gyllene i kanterna, servera gärna med lättvispad grädde och en syrlig bärsylt.TipsKokos i kakan? Ja, det är något jag växte upp med. Min pappa gjorde så, inte för att det smakar väldans mycket kokos men den blir så saftig, och håller sig saftig lääänge!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.