Smörstekt gös med potatispuré och brynt smör – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g benfri gösfilé
  • 11 kg mandelpotatis
  • 1250 g smör
  • 12-3 dl grädde
  • 11 tomat
  • 11 knippe dill
  • 11 rödlök
  • 11 citron
  • 14 msk kapris
  • 1 saltKoka potatisen med skal i saltat vatten.
  • 1 Häll av potatisen och skala direkt så att potatisen inte tappar värme.
  • 1 Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén.
  • 1 Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen och rödlöken.
  • 1 Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt.
  • 1 Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering.
  • 1 Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan.
  • 1 Stek fisken på medelvärme med skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter.
  • 1 Servera med en klyfta citron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.