1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Häll av potatisen och skala direkt så att potatisen inte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen och rödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Servera den nystekta abborrenmed nykokt färskpotatis, betornaochhollandaisesåsen. Lyft ur bunken från kastrullen och vispa sakta ner det brynta smöret tills du har en krämig och fin hollandaisesås
Vi är många som kan det där med Meatless Monday vid det här laget, och visst är det bra att allt fler lär sig att vegetarisk mat är minst lika god som ”vanlig” mat och lyckas införliva en del vegetariskt bland veckans middagar
Ägg, brynt smör, Påsk, sill. Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Lägg upp abborren på fyra tallrikar och lägg på blomkål och äpple. När smöret är kallt vispa det i cirka fem minuter med en elvisp strax före servering tills det är vitt och luftigt
Stek fisken snabbt i smör, någon minut per sida. Smörstektabborre. Vänd ner riset och höj värmen något och rör tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.