Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vill man, kan man ju fuska med färdig rostad lök, men jag vill understryka att det var väl värt att fritera löken själv
Späd med ölen till en klumpfri smet. Skala löken och skär den i skivor, cirka sju millimeter tjocka. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
Man kan beskriva smörrebröd som en smörgås med ofantligt mycket pålägg. Stek lökarna i smör på medelvärme till fin färg, strö över socker mot slutet och smaka sedan av med salt och peppar
Rostbiff med chili- och limesmör samt sambal/lime dip & grönsaker. Blev en lugn hemmakväll igår och maten blev lite sen så hann inte med något avancerat trodde jag, sparrissoppan som jag utgick från Per Morbergs recept när jag gjorde verkade ju enkel
Ikväll blev det bara lite enkla smörrebröd till kvällsmat. -) Ett tält, sovsäckar och underlag kräver ju lite plats och den har vi inte på hojen så våra vänner som vi skulle campa medoch som är vana, lånade ut allt till oss samt fraktade det i deras bil så när vi kom fram i fredags var vårt tält uppställt och klart
Krydda med salt och vitpeppar. Bryn köttet på hög värme i en stekpanna med smör. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer där köttet är som tjockast
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.