Smörig sparris med bacon- och brödsmul
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1250 g vit sparris
  • 13 skiva formbröd
  • 1140 g tärnat bacon
  • 13 st ägg
  • 11 tsk flingsalt
  • 12 krm svartpeppar
  • 13 msk smör
  • 1 klippt krasse
  • 1500 g grön sparris 250 g vit sparris 3 skiva formbröd 140 g tärnat bacon 3 st ägg 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar 3 msk smör Garnering klippt krasseBryt av basen på den gröna sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skala den vita sparrisen och koka i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av.
  • 1 Smula brödskivorna och stek smulorna ­frasiga i smör i en stekpanna. Stek det tärnade baconet och låt rinna av på hushållspapper. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8 minuter.
  • 1 Skala och hacka äggen. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Strö över ägg, bacon, flingsalt och svartpeppar.
  • 1 Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt.
  • 1 Garnering: Häll över det brynta smöret och strö över stekta brödsmulor. Toppa med klippt krasse.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.