Smörgåstårtsbakelser med varmrökt lax och räkor
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • levainbröd eller formfranska
  • 1 varmrökt lax
  • 1 färskost naturell
  • 1 créme fraiche
  • 1 majonnäs (gärna hemmagjord)
  • 1 hackad gräslök
  • 1 rivet citronskal från1 citron
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 gurka
  • 1 machesallad
  • 1 vaktelägg
  • 1 forellrom
  • 1 rädisor
  • 1 snabbpicklad rödlökSkär rundlar ur formbrödsskivorna med ett järn eller ett glas, cirka 7 centimeter i diameter.Mosa laxen med en gaffel. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt, svartpeppar och citron.Koka vaktelägg i 3- 4 minuter, lägg i kallt vatten.Stapla 3 skivor bröd på höjden med fyllning mellan skivorna. Täck bakelsen med creme fraiche med hjälp av en spatel eller bordskniv.Hyvla gurkan på längden med en mandolin eller potatisskalare. Lägg gärna att torka på hushållspapper. Hyvla även rädisor tunt.Vira gurkremsorna runt bakelsen. Dekorera bakelserna med halverade ägg, forellrom, rädisor, picklad rödlök och sallad. (Se bild för inspiration)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.