1 snabbpicklad
rödlökSkär rundlar ur formbrödsskivorna med ett järn eller ett glas, cirka 7 centimeter i diameter.Mosa laxen med en gaffel. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt, svartpeppar och citron.Koka vaktelägg i 3- 4 minuter, lägg i kallt vatten.Stapla 3 skivor bröd på höjden med fyllning mellan skivorna. Täck bakelsen med creme fraiche med hjälp av en spatel eller bordskniv.Hyvla gurkan på längden med en mandolin eller potatisskalare. Lägg gärna att torka på hushållspapper. Hyvla även rädisor tunt.Vira gurkremsorna runt bakelsen. Dekorera bakelserna med halverade ägg, forellrom, rädisor, picklad rödlök och sallad. (Se bild för inspiration)
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Själv håller jag mig helst till de nordiska smakerna av ishavsräkorochlax i kombination med den lite söta brytningen av bakad leverpastej och en dash av remouladsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.