Smörgåstårtsbakelser med skagenröra, löjrom och krassemajonnäs
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • levainbröd eller formfranska
  • 1 handskalade räkor
  • 1 créme fraiche
  • 1 majonnäs (gärna hemgjord)
  • 1 skal och saft från 1 citron
  • 1 dill (spara några vippor till dekoration)
  • 1 nyriven pepparrot
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 löjrom
  • 1 dillvippor
  • 1 krassemajonnäs
  • 1 krasseSkär bröden på hälften och skär bort kanterna.  Vill du ha lite krisp på din bakelse – riv en skiva bröd i mindre bitar och stek i olja tills det fått färg – låt rinna av på ett hushållspapper.Hacka räkorna till skagenröran- spara några räkor till dekoration. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med citron, salt och peppar.Stapla 3 skivor bröd på höjden med fyllning mellan skivorna. Täck bakelsen med creme fraiche med hjälp av en spatel eller bordskniv.Dekorera bakelsen med räkor, löjrom, dillvippor och spritsad krassemajonnäs

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.