1 krasseSkär
bröden på hälften och skär bort kanterna. Vill du ha lite krisp på din bakelse – riv en skiva bröd i mindre bitar och stek i olja tills det fått färg – låt rinna av på ett hushållspapper.Hacka räkorna till skagenröran- spara några räkor till dekoration. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med citron, salt och peppar.Stapla 3 skivor bröd på höjden med fyllning mellan skivorna. Täck bakelsen med creme fraiche med hjälp av en spatel eller bordskniv.Dekorera bakelsen med räkor, löjrom, dillvippor och spritsad krassemajonnäs
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Garnera med rom, rödlök och dill. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan
Fyllningen består av en typ av skagenröra med räkor och ägg. Denna tårta är väldigt supergod och passar bra både till påsk, midsommar eller julbordet om man vill det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.