Smörgåstårta, skagentårta
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 9 st landgångsbröd
  • 11 kg räkor, med skal
  • 13 st ägg, hårdkokta
  • 11 dl majonnäs
  • 11 dl crème fraiche
  • 12 tsk pepparrot, riven
  • 1 citron, rivet skal av 1 frukt
  • 11 dl dill, hackad
  • 1 salt
  • 1 nymald peppar
  • 12 dl crème fraiche
  • 10,5 dl majonnäs
  • 1500 g räkor, med skal
  • 1100 g löjrom
  • 1 ägg, hårdkokta
  • 1 citron
  • 1 dillKantskär brödet och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med en form eller tallrik, cirka 22 centimeter i diameter.
  • 1 Skala och hacka räkorna och äggen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
  • 1 Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  • 1 Vid servering: Täck kanterna med hackad dill. Garnera med räkor, löjrom, äggklyftor, citron och dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.