Smörgåstårta med skinka & leverpastej
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 24 vitt bröd
  • 1200 g skinka tex bogskinka i tunna skivor
  • 12 dl gräddfil
  • 11 1/2 dl majonnäs
  • 11 dl finhackad persilja
  • 1 salt och peppar
  • 1200 g bredbar leverpastej
  • 13/4 dl vispgrädde
  • 11 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
  • 12 dl majonnäs
  • 11 gurka
  • 1200 g ostskivor
  • 1100 g vindruvor
  • 1 machésalladSå här gör du 30 minuter Börja med fyllningarna. Skär skinkan i små bitar. Blanda skinka, gräddfil, majonnäs, persilja, salt och peppar till en röra. Blanda leverpastej, vispgrädde och smörgåsgurka i en bunke. Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg 2 brödskivor på bredden och 3 skivor på längden på en bricka. Bred på hälften av fyllning 1 och täck med brödskivor. Lägg gärna brödskivorna så att de täcker skarvarna i det undre brödlagret, på så vis håller smörgåstårtan ihop bättre. Bred på fyllning 2 och täck med ett lager brödskivor. Bred på resten av fyllning 1. Täck med de återstående brödskivorna. Blanda majonnäs och gräddfil till en röra och bred den över hela smörgåstårtan. Garnera med skinka formade som rosor, rullade ostskivor, halverade vindruvor och machésallad. Skär gurkan i tunna skivor och garnera med dem runt tårtan. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2717

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.