Smördegspaj med räkor, färskost och avokado
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • rulle kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 1 crème fraiche
  • 1 färskost naturell
  • 1 Västerbottensost, riven
  • 1 citron, det gula av skalet rivet
  • 1 handskalade räkor
  • 1 avokado, i bitar
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 småtomater i blandade färger, delade
  • 1 jalapeno, hackad (valfritt)
  • 1 litet knippe dill
  • 1 salt och vitpeppar
  • 1 grönsallad, till serveringBörja med botten, den kan du förbereda dagen innan om du önskar.Sätt ugnen på 220 grader vanlig värme, 200 grader varmluft. Veckla ut smördegen på sitt bakpapper på en plåt, skär en kant ca 2 cm runt om men inte helt igenom. Nagga allt utom kanterna med gaffel och pensla med ägg.Grädda mitt i ugnen till gyllene färg.Låt svalna, gör fyllningen under tiden: Vispa upp crème fraiche och färskost. Blanda ner Västerbottensost och citronskal, smaka av med salt och peppar.Bred röran på den avsvalnade botten. Strö på räkor och garnera vackert med resterande ingredienser.Servera med grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.