Lägg tomater ochpaprikabitarmed snittytan upp på en papprad plåt. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda olivolja, salt, peppar och socker och ringla blandningen över grönsakerna
Något att fixa fina skivor med. Smält kokosoljan i en kastrull, ha i örtsalt, svartpeppar, rökt paprikapulveroch eventuellt några droppar vitvinsvinäger och några droppar lönnsirap, detta kan uteslutas men förhöjer smakerna fint
Tidigare i veckan njöt vi av denna vegetariska sötpotatispaj och eftersom den fick så mycket uppmärksamhet på sociala medier är det nog läge att vi lägger upp receptet här och nu
Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med. Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs
Rör ner peston och smaka av med salt och peppar. Jag gillar lasagner som går fort att göra, vilket innebär att det inte får vara för många steg innan det är dags att börja varva plattor och fyllning i ugnsformen
Servera med den picklade rödlöken, färsk koriander och en grönsallad. När vegetarisk mat är så här god så saknar man inte kött en sekund, så otroligt gott och smakrikt
Paprikan så vara lite gyllene och mjuk. OBS, läs igenom hela receptet innan du börjar så du kan planera väl beroende på vad för typ av ugn och stekmöjligheter du har
Lägg grönsaker runt om, ex lök, champinjoner, tomater, paprika. Sen äter han såklart med god aptit av den slungade maten på spegelsås, som oftast ju sköter sig själv bättre än fiskpinnarna och moset
Krämig polenta med lök, svamp och rosmarin. Skala vitlöken och krossa den med knivbladet. Men ger du den bara tillräckligt med kärlek under tillagningen så ska du se att den kommer ge dig samma kärlek tillbaka när du äter den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.