1 valfri
topping (t ex blåbär eller färskost)Mixa ägg, mjölk, mjöl och salt i matberedaren.Låt smeten vila 20-30 minuter. Förbered din önskade topping.Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.Hetta upp en liten gjutjärnspanna eller annan panna som tål ugnsvärme.Lägg i en klick smör och låt det smälta, vicka pannan så kanterna smörjs.Häll i smeten, låt den gräddas någon minut, ställ in hela pannan mitt i ugnen och grädda färdigt.Det tar ca 20 minuter och är klart när pannkakan har vacker gyllene färg och är genomgräddad.Ta ut pannkakan och servera direkt med önskad topping.Tips!Du hittar olika typer av toppings här nedanför.
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
Ibland undrar jag hur mycket tid jag hade lagt på matlagningen om jag inte haft min stora familj. Inte mindre tid än jag gör, i varje fall - den saken är säker
Sätt ugn på 200º. Vispa ihop äggen med ca 3 dl av mjölken. Tillsätt mjölet och rör till slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och margarin
Med eller utan fläsk är en smaksak, jag föredrar att använda rökt sidfläsk i små tärningar. Det finns väl lika många sätt att göra pannkakssmet på som det finns folk som gör pannkaka
Perfekt tilltugg eller som förrättIngredienser. KrustaderIshavsröraRöd eller Svart kaviarDillGör så härTa krustaderna och fyll dem med ishavsröra och toppa med kaviar och dillEnkelt och såååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.