Det är ju en trend, eller har i alla fall varit det, att göra pulled pork och pulled beef. Jag har tidigare en gång gjort pulled pork men var också sugen på att testa pulled beef så jag gjorde nu på högrev
Långkok på söndagar är grymt. Tiden finns och det blir mycket mat inför veckan som kommer. Idag gjorde jag pulled chicken med nybakat kokosbröd, jätte gott
Plocka eller riv kycklingköttet i bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller gryta. 1-2 avokado, 1 ask körsbärstomater, 1 brk majs, 2 dl matlagningsyoghurt, 1 lime i klyftor, 1 kruka koriander, bröd (surdegsfrallor eller tortillabröd)
1,2 - 1,4 kg fin högrev eller fransyska - svenskt kött naturligtvis och gärna ekologiskt om det finns möjlighet. 1,2 - 1,4 kg fin högrev eller fransyska - svenskt kött naturligtvis och gärna ekologiskt om det finns möjlighet
Fräs i lite olja i tex en traktörpanna eller en stekpanna med högre kanter som kan stå i ugnen. Vill du vara pretto och göra egen bbq-sås så går det utmärkt, jag körde på en köpt ”Baby Ray’s” (eller två olika faktiskt)
Blanda om väl och smaka av om du vill ha mer salt eller hetta. Servera med en sallad, kokta morötter, blomkålsris eller på en smörstekt skiva valnötsbröd
Igår invigde jag vår nya slow cooker. Äter du enligt Whole 30 eller strikt LCHF kan ni bara ta bort lönnsirapen för det är bara en liten lyx-ingrediens jag slängde i för extra god smak. Ställ in din slow cooker på LOW och 12 timmars kokande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.