Dela degen i ca 14-16 delar och baka till bullar. Grädda vid 200°C under 8-10 minuter. Applicera på grillen eller stekpannan och grilla eller stek dem ca 4 - 5 minuter på varje sida
Hamburgerbröd. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp
Bred färskost på brödens över- och underdelar. Stick ev in en tandpetare i varje sliders. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Salta och stek dem i smör-&rapsolja, ca 3 min på varje sida
Det gör inget för det här receptet behöver inte så mycket krusidull-text för det är så himla gott. Till hamburgarna använde jag 5%-ig nötfärs (finns på Ica) och smaksatte med ganska mycket salt, vitlök, chili och peppar. 4 minihamburgare. 1,5-2,5 msk kokosmjöl. 200 g 5%-ig nötfärs. 1 tsk Santa Maria umami-krydda. *Jag lagar sötpotatisen (med skal på) i micron, ca 5-7 minuter på högsta effekt tills potatisen är mjuk. Forma till 4 biffar och stek i en stekpanna, ca 3-4 minuter per sida eller tills de är genomstekta. 9 g fett 4 minihamburgare. 1,5-2,5 msk kokosmjöl. 200 g 5%-ig nötfärs. 1 tsk Santa Maria umami-krydda
1. Koka upp grönsaksbuljong med timjan, lök, vitlök och rökt champinjon eller torkad svamp. 2. Lägg ner portabello i en ugnsfast form eller kastrull och krydda med salt och svartpeppar
LinkedInTwitterE-postFacebookGoogleGillaGilla Laddar. Sen gjordes smeten en dag i förväg och fick stå i kylen över natten samt att gjordes de serverades som miniburgare eller så kallade sliders
Detta recept/tips är lite Paleo-inspirerat och jag kallar det för Mini kyckling sliders. Det är enormt stort i USA, framförallt bland de som håller på med Crossfit, och det dyker upp allt fler Paleo-kokböcker och bloggar
Till det serverade jag en coleslaw som jag gjorde på kål och morötter, och så bytte jag ut majonäsen till crème fraiche - både nyttigare och godare om ni frågar mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.