Slånbärslikör är söt och otroligt god, skapad på de alltför ofta bortglömda slånbären. Vill man inte vänta på den första frosten så går det bra att stoppa in dem i frysen ett par dagar, och sedan är de redo för slånbärslikör, slånbärssaft eller vad annat som er fantasi kan uppbåda
Eftersom man inte kan äta dem som det är men ändå inte kan låta bli att ge bort alla till djuren så kan man ta till vara på dessa genom att göra antingen slånbärslikör eller slånbärssaft
Jag har dock inte tålamodet att vänta på minusgrader utomhus, så tidigare i höst trotsade jag de taggiga buskarna och plockade mig en påse slånbär som fick bo i frysen ett par dygn innan de påbörjade sin resa mot att bli slånbärslikör
Vi fick en liten julklapp (som mormor alltid delade ut förr i världen på denna dag), drack hemmagjord slånbärslikör, och såg på teater med manus och regi av mina kusinbarn
Häll ner slånbär i en flaska. Slånbären måste ha haft minst en frusen natt innan man plockar dem. När du fyllt flaskorna häller du på socker nästan upp till halsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.