Servera med knäckebröd och hummus. 500 gr fryst broccoli 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar Salt/ peppar Lite chilikrydda 2 dl crémefrachie Koka ihop och mixa till en slät soppa
Servera fasoladan med bröd samt ev. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka. Kokar du med burkbönor kokar du först soppan i 20 minuter
Häll soppan i en matberedare eller använd en stavmixer och mixa soppan tills den är helt slät, tillsätt matlagningsgrädden, häll tillbaka soppan i grytan igen och låt den sjuda
Lisa Förare Winbladhs fantastiska bönsoppa bjuder på värme med chilistyrka, härlig mustighet, superfin konsistens på de svarta bönorna och dramatisk färg
Den här gången hittade jag en påse överbliven färskpotatis och några lökar i kyllådan, så middagen fick bli en slät potatis- och löksoppa med ett par skivor surdegsbröd till
Smaksätt med vinäger, och persilja (dragon). Du kan servera soppan med klimp. Skölj bönorna ordentligt och låt dem ligga och dra ett dygn innan tillagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.