Jag har varit helt däckad av en rejäl förkylning. Idag mår jag lite bättre och tänkte därför passa på att skriva lite på bloggen innan jag lägger mig för att vila igen
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag tycker det är för enformigt att sleva i sig en och samma konsistens och smak
För att optimalt kunna absorbera A-vitamin, som är en fettlöslig vitamin, behövs fett i måltiden. Ät gärna svartpeppar tillsammans med gurkmeja, eftersom detta kan öka kroppens upptag av gurkmejans hälsosamma komponenter
Vänd ner detta i äggsmeten (använd en slev, inte en visp). Den här gjorde jag i helgen, perfekt att kunna förbereda och bara ta fram en liten stund innan man ska äta den
Då var vi hemma igen, alltid skönt att komma hem, sova i egen säng och äta det man själv lagar. Ikväll blev det soppa med kronärtskocka och parma flarn, åt med härligt surdegsbröd
Låt spenaten tina i ettdurkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
För en extra matig soppa tillsätts kokta bönor eller linser. Hetta upp olja i en kastrull och bryn 1 hackad gul lök och 1 skivad vitlöksklyfta så att det blir mjukt men inte bränns
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
eller bara för att det är gott. Vitlökssoppa10 vitlöksklyftornågra klunkar olja5 c buljongsaltcayennepeppar2 msk sherrypasta [beroende på hur många portioner du gör, pastan blandas i strax före servering]Mixa vitlök och olja till en puré
En skärpning är på sin plats och därför ska jag försöka blogga lite mer om dettaför att öka min egen motivation Det blir kanske svårt vissa veckor då jag både pluggar, jobbar och har familj men jag ska försöka och lovar iallafall att lägga ut veckans matsedel varje söndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.