med kajakerna, vårens första vildblomsbukett, strömmingsfiske i ledan, de hemliga ställena i bergsskrevorna och de långa kvällarna med middag och utsikt över tallar och hav
Alla som fiskar Skrei måste vara godkända och registrerade hos Norges sjömantråd och jag reagerade verkligen på den kraftfulla fisken med sitt vita härliga kött
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Hacka persiljan. Skär champinjonerna och den gula löken fint och fräs i lite matfett i en rymlig kastrull
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Vitvinssås till 6-10 personer10 dl fiskbuljong 75 cl vitt vin 5 dl grädde 10 champinjon 1 gul lök 100 g smör ev 1 msk vetemjöl eller maizena 2 knippen persiljekvistar 1 citron 1 tsk torkad timjan 3 lagerblad vitpepparkorn salt
Sila såsen och smaka av med balsamvinäger, salt, peppar och socker. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera rätten som på bilden med en lättkokt salladslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.