150 g
jäst 5 dl mjölk 50 g smör 1 dl ljus sirap 1 tsk salt 5 dl vetemjöl 8 dl rågsikt Ugn: 225°Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, sirap, salt, vetemjöl och det mesta av rågsikten. Arbeta degen väl tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt, 45 minuter.
1 Ta
upp degen på mjölat bakbord och dela degen i fem bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar som är 18 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, sirap, salt, vetemjöl och det mesta av rågsikten
Skräddakakor var ursprungligen gjorda på siktat rågmjöl. Eftersom det gamla ordet skrädda inte används längre så har har ett r smugit sig in dvs många säger skräddarkakor eftersom man kommer att att tänka på skräddare när man hör skräddakakor,50 g jäst50 g smör (kan bytas ut mot ½ dl rapsolja)4 dl mjölk1 dl filmjölk1 tsk salt2 dl ljus sirap1 1/2 msk anis och fänkål (finstötta)ca 10 dl rågsiktca 4 dl vetemjöl1
Skräddakakor går bra att djupfrysa. DAGENS RECEPT 14-05-30. SKRÄDDAKAKOR. Om fler visste hur enkelt det är att baka matbröd skulle det dofta hembakt i varje trappuppgång
Passa noga och tag ut skräddakakorna när de är ljusbruna. SkräddarkakorGerts släktforskning, Åtta skräddare Inga har skrivit Skräddarkakor på sitt recept på kakbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.