Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pastaochköttfärssås. Jag gjorde hemmagjord pesto och hade lite grann kvar så jag blandade i den i köttfärssåsenoch man känner hur den goda smaken av pesto träder fram
Mmm, pastaochköttfärssås. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i kycklingfärs, morotsslantar, ärtor, majs, hackad lök, hel vitlöksklyfta och tärnad paprika
Pastaochköttfärssås är ju något som typ ALLA barn (och vuxna) älskar men man kanske vill variera det lite efter att ha ätit spaghetti ochköttfärssåsoch lasagne två gånger i veckan i flera år
En dag mitt i semestern så fick jag ett sms av min kollega, och jag tänkte direkt. När mjölet stenmals så är det en sval process som bevarar näringsämnena och de använder hela kärnan och inte ”bara det vita”
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Sen blir det pasta med fläsk, ost och spenat. Strimla stekfläsket och stek det. Vem är jag att försöka pracka på dig vardagsmat som pasta när allt du vill ha är recept på julgodis
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Blanda pastanoch såsen i grytan. Mat och bak. Koka pastan, spara ca. Jag trillade över ett recept för ett tag sedan och idag gjorde jag en egen variant av det
När det är nån minut kvar tills pastan är klar, tillsätt spenaten i såsen och rör om ordentligt. Denna måndagens vegetariska rätt är denna enkla vardagsrätt som går snabbt och blir så krämig och god
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.