Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 50 g lufttorkad skinka i skivor 1 dl Arla Köket® vispgrädde 1 krm olja med smak av tryffel 2 krm salt 200 g blandsvamp 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 liter Kelda® Skogssvampsoppa
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. 1grekisk yoghurt med riven färsk ingefära. 1Garnityr, förslag rostade kokoschips eller rostad riven kokos halloumi, stekt grekisk yoghurt med riven färsk ingefäraHetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Smaka av med salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g hackad fryst grönkål 4 ägg 9 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 dl hackad färsk gräslök ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 160 g grovt brödBörja med att koka äggen ca 7 min. 1Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen
Ingredienser Portioner. 4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Toppa med nötter och persilja. Servera med frallor och ost. 1 liter Kelda® Skogssvampsoppa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Skogssvampsoppa 100 g svartkål eller annan kål 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 dl rostade hasselnötter 2 msk hackad färsk persilja 4 valnötsfrallor 8 skivor Kvibille® cheddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.